JABLKOVÝ KOLÁČ, KTERÝ SE VÁM ROZPLYNE NA JAZYKU
Jemný rozplývající se na jazyku jablkový koláč jako od babičky.

JABLKOVÝ KOLÁČ, KTERÝ SE VÁM ROZPLYNE NA JAZYKU

Křehký korpus

  • 2 šálky špaldové mouky (= 300 g)
  • 3 polévkové lžíce Intelligent food
  • 2 lžičky vanilkového cukru
  • 250 g másla, studené
  • 2 ploché čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1 vejce 

Náplň:

  • jablka – 1,5 kg
  • 1 čajová lžička skořice

Postup:

Ze všech ingrediencí na korpus uděláme tužší těsto, které rozdělíme na dvě poloviny. Polovinu těsta vyválíme a položíme na vymazaný plech. Na vrstvu těsta naskládáme na plátky nebo na kostky nakrájená jablka posypaná skořicí (pro sladší koláč můžeme posypat cukrem nebo sladidlem ale díky Inteligentnímu jídlu není potřeba přislazovat), přičemž vrstva by měla být asi 1 cm vysoká. Přikryjeme druhou vrstvou vyváleného těsta, které propícháme vidličkou. Pečeme v troubě při střední teplotě asi 40 minut.

Napsat komentář